Hírek » Atanáz püspök látogatása

Atanáz püspök látogatása

Publikálva: 2011.10.11

Október 11-én, a havi rendszerességű kollégiumi rekollekció keretein belül Atanáz püspök látogatott el hozzánk. A kollégium igazgatója, Makkai László, arra kérte püspök atyát, hogy meséljen a fiatalságáról, a tanulmányainak éveiről, s arról, miként jutott idáig.
Atanáz püspök atya mesélt arról, hogy milyen indíttatásból döntött a papi, majd a szerzetesi hivatás mellett. Elmondta, hogy neki Isten mindig megmutatta az utat, és ő egyszerűen csak követte azt. Az életében adódó dilemmákra, döntéshelyzetekre imádság során talált megoldást. Az imádság számára nagyon fontos volt a mindennapjaiban. Ezáltal lépett kapcsolatba Istennel, s ez a kapcsolat segítette őt odáig, hogy a Miskolci Apostoli Exarchátus püspök exarchájává szenteljék.

A hallgatóságnak azt tanácsolta, hogy lépjenek kapcsolatba Istennel , és mindig rátalálnak majd a helyes útra. Megtalálják a boldogságot, megtanulják másképp látni a saját sorsukat. Örülni tudnak majd olyan apró dolgoknak is, amelyeket eddig talán észre sem vettek, könnyebben megy a megbocsájtás. Püspök atya elmondta, tudja, hogy egy mai egyetemistának nem könnyű. Rengeteg az akadály és sok a másokkal való ütközés, amely miatt talán azt érezhetik, hogy nem úgy alakul az életük, ahogyan szeretnék. Ám, ha imádkoznak, rendszeresen szólnak az Úrhoz, akkor mindig kapnak iránymutatást.... csak követniük kell azokat.

P.M.