Hírek » Karácsonyi marathon

Karácsonyi marathon

Publikálva: 2012.11.15

Dicsőség Jézus Krisztusnak! Annak idején sokan várták a Messiást, amikor elérkezett hozzánk, mégis csak kevesen keresték fel. Azon kevesek azonban a néphagyomány szerint nem mentek üres kézzel (még a legszegényebbek sem) – őseink ezt el sem tudták képzelni. Karácsonyra mi is sok mindent készítünk: a felkészülési időszaknak az a célja, hogy a születendő Megváltóra is gondoljunk, sőt, elsősorban az Ő kedvét keressük. Ezt az egyszerű feladatsort azért állítottuk össze, hogy ebben segítsen.
Használati utasítás:

- Ne nézze meg előre az összes feladatot!

- Előző este már gondolja át a másnapit, hogy jobban fel tudjon készülni.

- Ha valami miatt nem tudta megtenni az arra a napra rendelt feladatot, nem tragédia, de mielőtt elaludna, imádkozza el az 50. zsoltárt, vagy valamelyik Ön által választott másik zsoltárt. Egyetlen nap se teljen el a böjti időből, hogy ne tenne valamit az Úr Jézus kedvéért

- Kérjen áldást parókusától vagy lelki atyjától böjti vállalására! Segítse a Jóisten! Sok sikert és sok örömet!

Géza atya


November 15.
Csütörtök
A böjt kezdete. A természet és az Istenszülő csendben, magányban, Isten jelenlétében készülődik. Ajándékozzon Istennek 15 percet szokott imádságain felül, egy más időpontban. Legyen ez minőségi idő, melyben semmi mással nem kell foglalkoznia! Ha teheti, állítsa be az óráját vagy a telefonját úgy, hogy 15 perc alatt az órát se kelljen nézegetnie. Alakítsa át úgy a napot, hogy ezt mindenképpen megtehesse! Alakítsa át a mai napot ebben a kis részletben Isten kedvéért!
November 16.
Péntek
Krisztus elfogadta az igazságtalan ítéletet. A Szent Család sem zúgolódva menekült Egyiptomba. Ha ma valami jogtalanság éri, szó nélkül fogadja el - s ajánlja fel ezt valaki olyanért, akit környezetében megrágalmaztak vagy megkárosítottak!
November 17.
Szombat
Szombatonként az egyház az összes szentet ünnepli. Ki a szent? Aki hősies fokban - mindentől és mindenkitől jobban - szereti Istent. Kérje védőszentje közbenjáró imáját, hogy a mai napra kérje Önnek ezt a kegyelmet!
November 18.
Vasárnap
A Katolikus Egyház Katekizmusa így ír: "Az Úr Jézus lelkünk és testünk orvosa, aki ... úgy akarta, hogy Egyháza a Szentlélek erejével folytassa gyógyító és üdvözítő művét saját tagjaira vonatkozóan is. Ez a gyógyítás két szentségének célja: a bűnbánat és a betegek kenetet szentségéé." (KEK 1421) Ha nem tud áldozni a mai Szent Liturgián, keressen lehetőséget a szentgyónásra!