Hírek » Karácsonyi marathon 5.

Karácsonyi marathon 5.

Publikálva: 2012.12.10

Dicsőség Jézus Krisztusnak! Annak idején sokan várták a Messiást, amikor elérkezett hozzánk, mégis csak kevesen keresték fel. Azon kevesek azonban a néphagyomány szerint nem mentek üres kézzel (még a legszegényebbek sem) – őseink ezt el sem tudták képzelni. Karácsonyra mi is sok mindent készítünk: a felkészülési időszaknak az a célja, hogy a születendő Megváltóra is gondoljunk, sőt, elsősorban az Ő kedvét keressük. Ezt az egyszerű feladatsort azért állítottuk össze, hogy ebben segítsen.
December 10.
Hétfő
Vezérfonalunk a héten a leendő vasárnapi evangélium: "Boldog, aki asztalhoz ülhet Isten Országában!" (Lk 14,16-24) Tervezze meg, hogy a héten a szokotton és kötelezőn kívül hogyan juthatna el még egy alkalommal a templomba (reggeli Liturgiára, utrenyére vagy vecsernyére)!
December 11.
Kedd
Szánjon 10 percet arra, hogy eszébe idézze, mi volt az, ami utoljára eltántorította a templomba menéstől, az imától vagy a gyónástól. Nevezze meg! Néhány veszélyforrást már felismert.
December 12.
Szerda
"Hazugság, hogy van földi eledel, amely az ember éhségét csillapíthatná." (Simon Weil)

Ma különösen ügyeljen arra, hogy megtartsa a böjtöt! Esetleg egy kicsit többet is vállalhatna az előírtnál.
December 13.
Csütörtök
Tartson lelkiismeret-vizsgálatot pl. egy lelki tükör segítségével! Isten bennünket, méltatlanokat hívott meg a hivatalosak helyett. Köszönje ezt meg saját szavaival!
December 14.
Péntek
Az Isten Országába való bejutásunk ára a kereszt. Díszítse fel az otthonában található keresztet, és tegyen előtte három metániát (mély meghajlást): Istenem, tisztíts meg engem bűneimtől ­* és irgalmazz nekem!
December 15.
Szombat
"Még mindig van hely..." Hívjon valakit a holnapi Szent Liturgiára!
December 16.
Vasárnap
Ősatyák vasárnapja
Adjon ma hálát a templomban az Üdvözítőnek, ha a tegnap meghívott jelen van! Ha nincs, válassza ki a jelenlévők közül azt, akinek a jelenlétére legkevésbé számított, és érte imádkozzék, mondjon köszönetet!