Hírek » Karácsonyi marathon 6.

Karácsonyi marathon 6.

Publikálva: 2012.12.17

Dicsőség Jézus Krisztusnak! Annak idején sokan várták a Messiást, amikor elérkezett hozzánk, mégis csak kevesen keresték fel. Azon kevesek azonban a néphagyomány szerint nem mentek üres kézzel (még a legszegényebbek sem) – őseink ezt el sem tudták képzelni. Karácsonyra mi is sok mindent készítünk: a felkészülési időszaknak az a célja, hogy a születendő Megváltóra is gondoljunk, sőt, elsősorban az Ő kedvét keressük. Ezt az egyszerű feladatsort azért állítottuk össze, hogy ebben segítsen.
December 17.
Hétfő
Velünk az Isten! Gondoljon vissza egy olyan alkalomra, amikor ezt nagyon erősen tudta vagy megtapasztalta!
December 18.
Kedd
Meg tudna-e látogatni valakit, aki magányos? Tudna-e segíteni egy hajléktalanon 200 Ft-tól értékesebb támogatással? Kinek tudna örömet szerezni, akire nagyon ráfér?
December 19.
Szerda
Vásárlás közben legyen nagyon türelmes!
December 20.
Csütörtök
Imádkozzon 10 percet azokért, akik abortuszt fontolgatnak!
December 21.
Péntek
Segítsen ma valakinek! (Ez lemondás: saját idejéről vagy terveiről. "Újratervezés...")
December 22.
Szombat
Ajándékot csomagolunk, lakást, szobát csinosítunk, ételeket készítünk: akinek készíti, munka közben érte imádkozzék!
December 23.
Szentatyák vasárnapja
Járjon utána, volt-e az ősei vagy ismerősei között, aki különösen szép, Istennek tetsző életet élt! Tegye ki a képét, a nevét, vagy egy tőle eredő mondatot abba a szobába, ahol majd a karácsonyfa is áll!
December 24.
Karácsony vigíliája
Járjon utána, volt-e az ősei vagy ismerősei között, aki különösen szép, Istennek tetsző életet élt! Tegye ki a képét, a nevét, vagy egy tőle eredő mondatot abba a szobába, ahol majd a karácsonyfa is áll!


Xairete, nenikamen! - Örüljetek, győztünk!

Ezt kiáltotta a maratoni hírnök, mikor megérkezett. Magát nem kímélve sietett a jó hírrel. Örülj Ön is! Végigfutotta a maratont. Ha ez nem is volt tökéletes, ne feledje, ma nem az Ön győzelméről szól a jó hír, hanem Krisztuséról. Örüljön Vele, örüljön velünk!

Krisztus születik! Dicsőítsétek!