Hírek » KRSZH Focikupa Miskolcon

KRSZH Focikupa Miskolcon

Publikálva: 2012.11.12

Első alkalommal került megrendezésre 2012. november 10-én a miskolci Görögkatolikus Cigány Szakkollégium szervezésében az a találkozó, melynek célja, hogy a munka és a feladatok mellett időt szánjunk a sportra, találkozásra, beszélgetésre is.
A résztvevőket Orosz Atanáz püspök atya távollétében dr. Kaulics László főhelynök köszöntötte, aki emlékeztetett minket arra, hogy a sport csapatjáték, ahol egymásra vagyunk utalva, ahol nem az individum, hanem a közösség a fontos. A meccs célja, végeredménye pedig, hogy barátságok fűződjenek, megismerjük egymást, megbékélés legyen.

"Egy pályán játszunk. A gól pedig arra sarkall minket, hogy tovább játszunk és tovább küzdjünk. S akkor sem adjunk fel, ha gólt kapunk vagy valaki lesérül." Ezen gondolatokkal és a kezdő rúgással nyitotta meg Langerné Victor Katalin a Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság helyettes államtitkára a Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat első focikupáját Miskolcon.

Mielőtt a kezdőrúgást elvégezte volna köszöntötte a játékosokat még Patkó Gyula a Miskolci Egyetem rektora, Csöbör Katalin országgyűlési képviselő asszony és Kiss Gábor Miskolc Megyei Jogú Város alpolgármestere is.

A mai nap sporté volt, nem öltönyben, reverendában, kosztümben, hanem sportos öltözetben szurkoltunk, játszottunk, beszélgettünk.

A csapatok, akik egy pályán játszottak napok, hetek óta a maguk módján – edzéssel, videó nézéssel, imával – készültek. Az ima erejét mi sem bizonyította jobban, mint hogy az exarchátus papi csapata győzelmet aratott az államtitkárság felett.

A játék során voltak vesztesek és nyertesek, de azt gondolom, hogy aki erőt tudott meríteni a mai játékos küzdelemből a hétköznapok küzdelméhez az feltöltődve és nyertesen távozott. S holnaptól a régi pályán játszunk együtt tovább, mely nem más, mint a társadalmi felzárkózás, a békés együttélés, a krisztusi szeretet pályája.Résztvevő csapatok:

Jezsuita Roma Szakkollégium – Budapest

Keresztény Roma Szakkollégium – Szeged

Református Cigány Szakkollégium – Debrecen

Evangélikus Roma Szakkollégium – Nyíregyháza

Görögkatolikus Cigány Szakkollégium – Miskolc

EMMI TFFA Államtitkárság Csapata – Budapest

Apostoli Exarchátus Papi csapata – Miskolc

Miskolci Egyetem Oktatói csapata

Görögkatolikus Egyetemi és Főiskolai Kollégium csapata – Miskolc

Végeredmény:

1. Református Cigány Szakkollégium, Debrecen

2. Jezsuita Roma Szakkollégium, Budapest

3. Görögkatolikus Cigány Szakkollégium, Miskolc

Különdíjat a miskolci Görögkatolikus Egyetemi és Főiskolai Kollégium csapata kapott.

Isten áldása legyen a szervezőkön és mindazokon, akikkel egy pályán játszunk!

Juhász Éva
cigányügyi megbízott