Hírek » Nagyböjti maraton 4.

Nagyböjti maraton 4.

Publikálva: 2013.03.04

Itt az második "csomag". Örülök, hogy volt olyan bátor, hogy belevágjon ebbe a böjti utazásba. Ennek a feladatsornak az a célja, hogy a böjt minden napján tegyen valamit, ami előbbre viszi Önt, és amiben Krisztus kedvét leli.
Március 4.
Hétfő
Az áldozat és a lemondás között lényeges a különbség. Az áldozat sokszor fáj, valóban nehézséget vállalunk általa. Az igazi szeretet kísérője. Hozna ma áldozatot valakiért? Idejéből, pénzéből vagy tárgyai közül valami olyannal segítve, ami valóban hiányzik Önnek?
Március 5.
Kedd
Krisztus keresztje nemcsak példa, hanem örömünk forrása és reményünk alapja. Belépőjegyünk Isten Országába. Ingyenes. "Kész az én szívem, Isten! kész az én szívem, énekelni és zengeni az én dicsőségemben. Serkenj föl, dicsőségem! serkenj föl zsoltárom és hárfám! Fölkelek korán reggel. Hálát adok neked, Uram, a népek között, és dicséretet mondok neked a nemzetek között. Mert nagyobb az egeknél irgalmasságod, és a felhőkig ér a te igazságod. Magasztaltassál föl az egek fölött, Isten! és a te dicsőséged az egész földön, hogy megszabaduljanak kedvelteid. Szabadíts meg a te jobb kezeddel, és hallgass meg engem!” (107. zsoltár) Fel tudna kelni ma egy fél órával korábban a szokottnál imádkozni?
Március 6.
Szerda
Imádkozzon magyar népünkért: "Üdvözítsd Uram a te népedet / és áldd meg a te örökségedet; / adj győzelmet ellenségei fölött hazánknak / s Kereszteddel őrizd meg a te népedet!” Imádkozzon így 3 alkalommal a mai napon!
Március 7.
Csütörtök
Próbálja ma meghallani a déli harangszót, és imádkozza el a Magasztalást! (A feladat célja időnket Isten kedve szerint alakítani.)
Március 8.
Péntek
"Egyetlen ismeret van, a többi csak toldás: Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra." - írja Weöres Sándor. Létrás Szent János (580-650) 30 létrafokon keresztül vezette tanítványait az istenszeretetre: 1.fok - Lemondás a világról. 30. fok – A szeretet. Minden, amit vagy akit jobban szeret, mint Istent, akadály. Nevezze nevén, visszagondolva az elmúlt hétre!
Március 9.
Szombat
Mi nyugtalanítja leginkább? Engedje el ma Isten kedvéért! Isten nem elveszi, hanem a saját kezébe veszi…ha Ön engedi.
Március 10.
Nagyböjt 4. vasárnap
Hagyjon ma el valamit, amit minden vasárnap tesz! (Persze ne a Szent Liturgiát!) Helyette tegyen valamit, amihez kedve van! (A feladat nehézségi foka magas...)